Меню
Количка
Този уеб сайт използва ограничен брой бисквитки ("cookies") за улесняване на сърфирането. 
Продължавайки да ползвате този уеб сайт (включително затваряйки това съобщение), Вие потвърждавате, че сте прочели и се съгласявате с нашата Политика за поверителност

Kindle (2016)

Kindle (2016)
Kindle (2016)
Изчерпан
Kindle (2016)
Kindle (2016)
Kindle (2016)
0.00 лева
Без данък: 0.00 лева
  • Наличност: Изчерпан
  • Код: K-2016
2346 пъти

"Новият-стар" базов Kindle без вградено осветление - 8 поколение, версия 2016 година е с елегантен изтънен дизайн в бяло или черно, с увеличена оперативна памет от 256МВ на 512МВ и наличие на Bluetooth връзка за функциониране на VoiceView функцията. Всичко останало се запазило идентично с модела от 2014 година.

Екран, четим на слънчева светлина без отблясъци

 

Kindle (2016) използва екран „електронна хартия“ Pearl без вградено осветление, който позволява четене на пряка слънчева светлина без отблясъци и намаляване на контрастта за разлика от LCD екраните.

Нов, елегантен дизайн

Kindle (2016) e 11% по-тънък и 16% по-лек от предходния модел, което го прави още по-удобен при държане с една ръка.

Двойно повече оперативна памет

Kindle вече разполага с 512МB оперативна памет, което осигурява безпроблемно функциониране на четеца. Вградената памет е 4GB (от който 3GB на разположение на потребителя), което е достатъчно за побирането на 2,500 книги. Освен вградената памет, разполагате с още 5GB безплатно място в Amazon Cloud Drive за съхранение на собствени документи и книги.

Поддръжка на кирилица 

Kindle чете по подразбиране текстове на кирилица, гръцки, японски, китайски и корейски в допълнение към латиницата. Kindle позволява избор на език за менюто на немски, английски, испански, френски, италиански, японски, нидерландски, португалски, китайски и руски. Нова е поддръжката на руски като език на менюто, което позволява и добавяне на руска клавиатура, чрез която може да се пише и на български.

Речници

Kindle разполага с речници на следните езици - английски, немски, френски, испански, италиански, португалски, китайски, японски и руски. Четецът предлага възможност за добавяне на речници, включително и английско-български речник и френско-български речник.

Батерия, която издържа седмици, а не часове

Kindle издържа с едно зареждане между 3 и 4 седмици с изключен безжичен достъп при ползване от половин час дневно. 

Вграден Wi-Fi

Може да свържете своя Kindle с всяка една WiFi мрежа. Четецът се свързва към безжичните мрежи подобно на всички мобилни устройства, което позволява да закупите книга от библиотеката на Амазон за броени секунди. 

Възможност за промяна на големина и шрифт на текстове

 

 

 

Може да избирате между 8 големини на текста и между 9 различни шрифта за визуализиране. Също така имате възможност за промяна на разстоянието между буквите и междуредието на текста. Ръчно завъртане на ориентацията на екрана в хоризонтално или вертикално положение с цел по-удобно разглеждане на PDF документи, графики, таблици и уеб страници.

 

Функция VoiceView

 

Посредством тази функция Kindle чете на глас книги и друго съдържание посредством Bluetooth аудио устройство. VoiceView "чете" само английски текст.

 

Функция Page Flip

Позволява бързо да прелиствате книга без да губите текущата страница.

 

Функция FreeTime

Вграден родителски контрол, даващ възможност за стимулиране на четенето на книги от Вашите деца. Функцията позволява подбор на книгите, до които има достъп, получаване на баджове за постигане на определени цели и точна статистика за времето на четене.

 

Функция Vocabulary Builder

Тази функция добавя думите, които сте търсили във вградения речник в лесен за достъп списък. Възможност за бързо научаване на думите от списъка посредством флашкарти.

 

Функция Smart Lookup

Функция за търсене едновременно в речник, X-Ray и Wikipedia

 

Нов облик на бележките под черта

Бележките под черта се визуализират в pop-up прозорец като по този начин се избягва досадното прескачене от текущата страница към страницата с бележките  и обратно.

 

Функция Time to Read

Новата функция Time to Read изчислява Вашата скорост на четене и ви показва колко време остава докато стигнете до следваща глава на книгата.

 

Функция X-Ray

Открийте „скелета на книгата“. Чрез едно докосване, открийте всички пасажи в книгата, които съдържат дадени герои, идеи, места, исторически фигури. Функцията работи само за книги, закупени от Амазон.

 

Facebook, Twitter и Goodreads интеграция

Благодарение на вградената Facebook, Twitter и Goodreads интеграция може да споделяте любимите си пасажи от четената от Вас книга с роднини и приятели.

 

Вграден браузър

WebKit базиран браузър, позволяващ браузване в интернет.

 

Окомплектовка

Устройство за четене, кабел USB - microUSB,  гаранционна карта. Устройството е фабрично ново, в неразпечатана оригинална опаковка и нерегистрирано в сайта на Амазон.

 

Екран
Вид на екранаE Ink® Pearl
Размер на екрана6 инча (15,2 см) диагонал
Разделителна способност600 x 800px - 167ppi
Вградено осветлениеНе
Сензорен екранКапацитивен
Характеристики
Операционна системаLinux
Процесор1 GHz
Оперативна памет512 MB
Вградена памет4GB
Слот за паметНе
Тегло161 g
ВодоустойчивостНе
Размери160 x 115 x 9.1 mm
Свързаност
Безжична връзкаWi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth
Аудио изходНе
Поддържани формати
Формати за книгиAZW, AZW3, MOBI, PRC, TXT
PDF форматPDF без DRM
Формати за изображенияJPEG, GIF, PNG, BMP (с конвертиране)
Други форматиHTML, DOC, DOCX (след конвертиране)
Батерия
Капацитет890 mAh
Живот на батерията с едно зарежданедо 4 седмици
Функции
Уеб браузърДа
РечнициДа, възможност за добавяне
Подчертаване на текстДа
Водене на бележкиДа
Text-to-SpeechНе
Маркиране на страницаДа
Безжично изпращане на съдържаниеДа
CloudДа, 5GB за собствено съдържание
ИгриНе

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.