Меню
Количка
Този уеб сайт използва ограничен брой бисквитки ("cookies") за улесняване на сърфирането. 
Продължавайки да ползвате този уеб сайт (включително затваряйки това съобщение), Вие потвърждавате, че сте прочели и се съгласявате с нашата Политика за поверителност

Kindle Paperwhite (2015)

Kindle Paperwhite (2015)
Kindle Paperwhite (2015)
Изчерпан
Kindle Paperwhite (2015)
Kindle Paperwhite (2015)
Kindle Paperwhite (2015)
0.00 лева
Без данък: 0.00 лева
  • Наличност: Изчерпан
  • Код: KP-2015
1102 пъти

Третото поколение Kindle Paperwhite от юни 2015 г. се различава от предходния модел по 300 dpi E Ink Carta екран с резолюция 1430×1080 px срещу 212 dpi (1024×768 px) на модела от 2014. Визуално новият модел се разпознава по новата опаковка и логото Kindle на лицевата част в черен гланц, за разлика от предходните модели където логото е бяло.

Е Ink Carta екран с 300 dpi

Kindle Paperwhite (2015) е едва третия четец към момента (юни 2015 г.), заедно с KIndle Voyage и Kobo Glo HD, който притежава Carta екран със супервисока резолюция 300 dpi. 

Най-доброто фронтално осветление

Kindle Paperwhite (2015) разполага с фронтално осветление от вградени в рамката LED диоди, позволяващи равномерно разпределение на светлината върху екрана без да уморява очите. За разликата от екраните със задна подсветка (екрани на лаптопи, таблети, телефони) светлината не се излъчва от екрана, а се отрязява отгоре, аналогично на използването на нощна лампа или лампа за четене. 

Капацитивен тъчскрийн

Kindle Paperwhite (2015) притежава екран с капацитивен сензор за допир, което води до по-прецизно разчитане на докосване му.

Батерия

Kindle Paperwhite (2015) издържа с едно зареждане на батерията до 6 седмици при включено на максимална мощност осветление и изключен WiFi.

Памет

Kindle Paperwhite (2015) разполага с 4GB вградена памет (от който 3GB на разположение на потребителя), което е достатъчно за побирането на над 2,500 книги. Освен вградената памет, разполагате с още 5GB безплатно място в Amazon Cloud Drive за съхранение на собствени документи и книги.

Поддръжка на кирилица

Kindle чете по подразбиране текстове на кирилица, гръцки, японски, китайски и корейски в допълнение към латиницата. Kindle позволява избор на език за менюто на немски, английски, испански, френски, италиански, японски, нидерландски, португалски, китайски и руски. Наличието на руска клавиатура позволява набирането на текст на български.

Речници

Kindle разполага с речници на следните езици - английски, немски, френски, испански, италиански, португалски, китайски, японски и руски. Четецът предлага възможност за добавяне на речници, включително и английско-български речник и френско-български речник.

Wi-Fi връзка

Вграден Wi-Fi за безжична връзка с интернет позволява закупуване на книги от сайта на Amazon или сваляне на безплатни през браузъра на четеца

Функция Page Flip

Посредством новата функция може бързо да прелиствате книга без да губите текущата страница.

Функция FreeTime

Вграден родителски контрол, даващ възможност за стимулиране на четенето на книги от Вашите деца. Функцията позволява подбор на книгите, до които има достъп, получаване на баджове за постигане на определени цели и точна статистика за времето на четене.

Функция Vocabulary Builder

Тази функция добавя думите, които сте търсили във вградения речник в лесен за достъп списък. Възможност за бързо научаване на думите от списъка посредством флашкарти.

Функция Smart Lookup

Усъвършенствана функция за търсене едновременно в речник, X-Ray и Wikipedia

Нов облик на бележките под черта

Бележките под черта вече се визуализират в pop-up прозорец като по този начин се избягва досадното прескачене от текущата страница към страницата с бележките  и обратно.

Функция Time to Read

Новата функция Time to Read изчислява Вашата скорост на четене и ви показва колко време остава докато стигнете до следваща глава на книгата.

Функция EasyReach

Прелистване на страниците чрез еднократно докосване на екрана. 

Функция X-Ray

Открийте „скелета на книгата“. Чрез едно докосване, открийте всички пасажи в книгата, които съдържат дадени герои, идеи, места, исторически фигури. 

Facebook, Twitter и Goodreads интеграция

Благодарение на вградената Facebook, Twitter и Goodreads интеграция може да споделяте любимите си пасажи от четената от Вас книга с роднини и приятели.

Вграден браузър

WebKit базиран браузър, позволяващ браузване в интернет.

Окомплектовка

Устройство за четене, кабел USB - microUSB,  гаранционна карта. Устройството е фабрично ново, в неразпечатана оригинална опаковка и нерегистрирано в сайта на Амазон.  

Екран
Вид на екранаE Ink® Carta HD
Размер на екрана6 инча (15,2 см) диагонал
Разделителна способност1072 х 1448px - 300ppi
Вградено осветлениеДа, 4 LED диода
Сензорен екранКапацитивен
Характеристики
Операционна системаLinux
Процесор1 GHz
Оперативна памет512 MB
Вградена памет4GB
Слот за паметНе
Тегло206 g
ВодоустойчивостНе
Размери169 x 117 x 9.1 mm
Свързаност
Безжична връзкаWi-Fi 802.11b/g/n
Аудио изходНе
Поддържани формати
Формати за книгиAZW, AZW3, MOBI, PRC, TXT
PDF форматPDF без DRM
Формати за изображенияJPEG, GIF, PNG, BMP (с конвертиране)
Други форматиHTML, DOC, DOCX (след конвертиране)
Батерия
Капацитет 1420 mAh
Живот на батерията с едно зарежданедо 6 седмици
Функции
Уеб браузърДа
РечнициДа, възможност за добавяне
Подчертаване на текстДа
Водене на бележкиДа
Text-to-SpeechНе
Маркиране на страницаДа
Безжично изпращане на съдържаниеДа
CloudДа, 5GB за собствено съдържание
ИгриНе

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.