Меню
Количка
Този уеб сайт използва ограничен брой бисквитки ("cookies") за улесняване на сърфирането. 
Продължавайки да ползвате този уеб сайт (включително затваряйки това съобщение), Вие потвърждавате, че сте прочели и се съгласявате с нашата Политика за поверителност

Kindle (2019)

Kindle (2019)
Kindle (2019)
-14 %
Kindle (2019)
Kindle (2019)
Kindle (2019)
189.00 лева
219.00 лева
Без данък: 189.00 лева
  • Наличност: На склад
  • Код: K-2019
13999 пъти

Възможни варианти

Купи

Kindle (2019) 

Базовият модел Kindle вече е с вградено фронтално осветление за комфортно четене навсякъде и по-всяко време и 8GB вградена памет за съхранение на книги. 

  Eкран 6 инчаС вградено осветлениеСензорен екранБез слот за карта паметWi-Fi връзкаBluetooth 

 

Списък на функциите

Всички актуални модели Kindle, включително и тези от последните 6 години, използват един и същ софтуер. Същестуват минимални разлики между софтуера на различните модели. Основната разлика между Kindle (2019) и другите два актулни модела – Kindle Paperwhite (2018) и Kindle Oasis (2019) е липсата на нощен режим – инвертирането на текста в бял на черен фон.

Бележки и подчертаване на текст

За подчертаване на текст е необходимо да задържите пръста си върху дадена дума и да приплъзнете до края на желания за селектиране пасаж. Посредством виртуалната клавиатура може да добавите бележки към подчертания текст. Подчертаните пасажи и бележките към тях са достъпни от менюто, а също и като текстови файл, достъпен през компютър за последваща обработка.

Избор на шрифтове

Kindle предлага десет предварително заредени шрифта: Bookerly, Baskerville, Caecilia, Caecilia Condensed, Futura, Helvetica, Palatino, Open Dyslexic, Amazon Ember и Amazon Ember Bold. Има възможност за добавяне на допълнителни шрифтове чрез копирането им в директория fonts.

Настройки на текста

Всички Kinlde четци имат по три възможни настройки за разстоянието между редовете и белите полета около текстовото поле. Текстът може да бъде ляво или двустранно подравнен. Големината на буквите може да се регулира в 14 възможни размера.

Теми

Функцията за избор на тема позволява да запазите различни настройки за форматиране на страницата, които лесно да бъдат превключвани от една на друга.

Пейзажен (Landscape) режим

Kindle позволява превключване към пейзажен изглед за по-удобно четене на книги или PDF файлове. Пейзажният режим работи само в режим на четене.

Маркиране на страница

Докоснете горния десен ъгъл на екрана докато четете за добавяне или премахване на маркер. Списък с възможност за преминаване между маркирани страници се визуализира чрез иконата до бутон Go To в менюто.

Речник

Задържайки пръст върху дума се отваря прозорец, от който може да се сменят функциите от търсене в речника, в Wikipedia или онлайн превод чрез Bing Translator. В зависимост от избраният език на менюто се активират няколко речника по подразбиране. Останалите речници са достъпни за сваляне от облака. Английско-български речник и френско-български речник могат да бъдат добавени чрез копиране на свалените файлове в директория dictionaries на устройството.

Онлайн превод

Функцията позволява превод на думи или цели изречения от текста на избран език. Използва се услугата Bing Translator и изисква връзка с интернет. Поддържа се превод от и на арабски, китайски (традиционен и опростен), датски, нидерландски, английски, финландски, френски, немски, хинди, италиански, японски, корейски, норвежки, португалски, руски, испански, африкаанс, каталонски, суахили, исландски, шведски и уелски.

Индикатор за прогрес

Kindle изчислява на база на скоростта на четене оставащото време до края на текущата глава или до края на книгата. Превключването между режимите става чрез докосване на долния ляв ъгъл на екрана.

Съдържание

Чрез бутона Go To в менюто се отваря съдържанието на четената в момента книга и се дава възможност за преминаване между главите. Също така има възможност за отиване на конкретна локация или страница от книгата.

Функция Page Scan

Друг начин за бързо прелистване на книга е чрез функцията Page Scan. Тя се активира от менюто при избор на някоя от двете икони в долната част на екрана или чрез приплъзване на пръст от долната част на екрана нагоре в режим на четене.

Функция X-Ray

Чрез тази функция се анализира „скелета на книгата“ и позволява чрез едно докосване да откриете всички пасажи в книгата, които съдържат даден герой, идея, място или историческа фигура.

Търсене

Функцията позволява едновременно търсене в текущата книга, във всички книги на устройството (My items), в библиотеката на Kindle Store, в речника и в Wikipedia.

Twitter и Goodreads интеграция

Благодарение на вградената Twitter и Goodreads интеграция може да споделяте любимите си пасажи от четената от Вас книга с роднини и приятели.

Поддържани езици

Kindle чете по подразбиране текстове на кирилица, гръцки, японски, китайски, корейски, арабски в допълнение към латиницата. Kindle позволява избор на език за менюто на английски, немски, испански, френски, италиански, японски, нидерландски, португалски, китайски и руски. Устройството няма меню на български. Независимо от избор на език на интерфейса е възможно добавяне на допълнителна клавиатура на руски, чрез която може да се набира текст на български.

Родителски контрол

Посредством функцията се ограничава достъпа до Kindle Store, свалянето на книги от облака, Goodreads и уеб браузера.

Функция Kindle FreeTime

Вграден родителски контрол, даващ възможност за стимулиране на четенето на книги от Вашите деца. Функцията позволява подбор на книгите, до които те имат достъп, получаване на баджове за постигане на определени цели и точна статистика за времето на четене.

Функция About the Author

Чрез нея може да научите повече за автора, както и издадените му книги.

Whispersync

Тази функция запаметява докъде сте стигнали с четенето, бележките, подчертаванията и го синхронизира с всички устройства и приложения, регистрирани на профила Ви.

Бележки под черта

Бележките под черта се визуализират в pop-up прозорец като по този начин се избягва досадното прескачане от текущата страница към страницата с бележките и обратно.

Word Wise

При активиране на тази функция автоматично се появяват кратки и опростени дефенции над сложни думи.

Vocabulary Builder

Тази функция добавя думите, които сте търсили в речника в лесен за достъп списък. Възможност за бързо научаване на думите от списъка посредством флашкарти.

Частично опресняване

В настройките има възможност за включване на опция за частично опресняване на екрана. Това позволява по-бърза смяна на страниците, но оставя остатъчно изображение на екрана. При пълното опресняване страницата винаги е с максимален контраст, но пък се получава „премигване“ след всяко прелистване.

Уеб браузер

Kindle разполага с „експериментален“ уеб браузер. Той с много базови функции и може да се ползва единствено за четене на новини и сваляне на книги без защита. Браузерът разполага и с Article mode, който премахва ненужното съдържание от уеб страницата и прави онлайн четенето значително по-приятно. Поради бавното опресняване на E Ink екраните, браузването е доста бавно и съпроводено с многобройни опреснявания на екрана.

Функция Set Passcode

Дава възможност за използване на парола за отключване на четеца.

Забележка: Част от функциите работят единствено с книги, закупени от Kindle Store.

Гаранция 2 години

Гаранцията на продукта е 24 месеца.

Окомплектовка

Устройство за четене, кабел USB - microUSB,  гаранционна карта. Устройството е фабрично ново, в неразпечатана оригинална опаковка и нерегистрирано в сайта на Амазон.  

Екран
Вид на екранаE Ink® Carta
Размер на екрана6 инча (15,2 см) диагонал
Разделителна способност600 x 800 px - 167 ppi
Вградено осветление4 LED диода
Сензорен екранКапацитивен
Характеристики
Операционна системаLinux
Процесор1 GHz
Оперативна памет512 MB
Вградена памет8GB
Слот за паметНе
Тегло174 g
ВодоустойчивостНе
Размери160 x 113 x 8.7 mm
Свързаност
Безжична връзкаWi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth
Аудио изходНе
Поддържани формати
Формати за книгиAZW, AZW3, MOBI, PRC, TXT, AAX (аудио книги)
PDF форматPDF без DRM
Формати за изображенияJPEG, GIF, PNG, BMP (с конвертиране)
Други форматиHTML, DOC, DOCX (след конвертиране)
Батерия
Капацитет1500 mAh
Живот на батерията с едно зарежданедо 4 седмици
Функции
Уеб браузърДа
РечнициДа, възможност за добавяне
Подчертаване на текстДа
Водене на бележкиДа
Text-to-SpeechVoiceView (не поддържа български)
Маркиране на страницаДа
Безжично изпращане на съдържаниеДа
CloudДа, 5GB за собствено съдържание
ИгриНе

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.

При версията СЪС специални оферти - Special Offers (SO) се показват реклами като скрийнсейвър в Sleep режим. При четене НЕ СЕ показват реклами на екрана.
При версията БЕЗ специални оферти -  като скрийнсейвър се показват неутрални графики или корицата на последно отваряната книга.