Меню
Количка
Този уеб сайт използва ограничен брой бисквитки ("cookies") за улесняване на сърфирането. 
Продължавайки да ползвате този уеб сайт (включително затваряйки това съобщение), Вие потвърждавате, че сте прочели и се съгласявате с нашата Политика за поверителност

Kindle Paperwhite (2018)

Kindle Paperwhite (2018)
Kindle Paperwhite (2018)
Kindle Paperwhite (2018)
Kindle Paperwhite (2018)
Kindle Paperwhite (2018)
Kindle Paperwhite (2018)
-10 %
Kindle Paperwhite (2018)
Kindle Paperwhite (2018)
Kindle Paperwhite (2018)
Kindle Paperwhite (2018)
Kindle Paperwhite (2018)
Kindle Paperwhite (2018)
Kindle Paperwhite (2018)
269.00 лева
299.00 лева
Без данък: 269.00 лева
  • Наличност: На склад
  • Код: KP-2018
9742 пъти

Възможни варианти

Купи

Kindle Paperwhite (2018) WiFi

 

Eкран 6 инчаС вградено осветлениеСензорен екранВодоустойчивБез слот за карта паметBluetooth и WiFi свързаност

 

Четвъртото поколение на бестселъра на Amazon (анонсиран ноември 2018 г.) вече е водоустойчив и с удвоена памет за съхранение на книги. Другите промени от предходния модел са наличието на Bluetooth, което позволява свързването на четеца със слушалки и колони и слушане на аудио книги от Audible. Външният вид на Kindle Paperwhite 4 се отличава с екран без рамка и значително намалено тегло спрямо предходните модели.

Безрамков Е Ink Carta екран с 300 dpi

Kindle Paperwhite (2018) притежава доказания E Ink Carta HD сензорен екран от пластмаса, вместо стъкло. Това, освен намаление на теглото, би трябвало да направи екрана по-устойчив на счупване. Дизайнът на екрана е безрамков, както на актуалния Kindle Oasis и спреният Kindle Voyage.

Първият водоустойчив Paperwhite

Kindle Paperwhite (2018) е първият водоустойчив Paperwhite модел, който притежава IPX8 сертификат. Това означава, че е четецът издържа на потапяне в сладка вода за 60 минути на дълбочина до 2 метра. Amazon гарантира и устойчивост на заливане с течности като кафе, вино и др.

Подобрено фронтално осветление

Новият Kindle Paperwhite разполага с пет (вместо четири) вградени в рамката LED диода, позволяващи равномерно разпределение на светлината. За разликата от екраните със задна подсветка (екрани на лаптопи, таблети, телефони) светлината не се излъчва от екрана, а се отрязява отгоре, аналогично на използването на нощна лампа или лампа за четене. 

Увеличена памет

Kindle Paperwhite се предлага в два варианта на вградената памет - 8GB и 32GB. По-големият вариант е насочен към потребители, който слушат аудио книги или четат обемни PDF файлове. Обемът на паметта на 8GB модел е напълно достатъчен да събере около 6,000 книги.

 

Списък на функциите

Всички актуални модели Kindle, включително и тези от последните 6 години, използват един и същ софтуер. Същестуват минимални разлики между софтуера на различните модели. 

Бележки и подчертаване на текст

За подчертаване на текст е необходимо да задържите пръста си върху дадена дума и да приплъзнете до края на желания за селектиране пасаж. Посредством виртуалната клавиатура може да добавите бележки към подчертания текст. Подчертаните пасажи и бележките към тях са достъпни от менюто, а също и като текстови файл, достъпен през компютър за последваща обработка.

Избор на шрифтове

Kindle предлага десет предварително заредени шрифта: Bookerly, Baskerville, Caecilia, Caecilia Condensed, Futura, Helvetica, Palatino, Open Dyslexic, Amazon Ember и Amazon Ember Bold. Има възможност за добавяне на допълнителни шрифтове чрез копирането им в директория fonts.

Настройки на текста

Всички Kinlde четци имат по три възможни настройки за разстоянието между редовете и белите полета около текстовото поле. Текстът може да бъде ляво или двустранно подравнен. Големината на буквите може да се регулира в 14 възможни размера.

Пейзажен (Landscape) режим

Kindle позволява превключване към пейзажен изглед за по-удобно четене на книги или PDF файлове. Пейзажният режим работи само в режим на четене.

Маркиране на страница

Докоснете горния десен ъгъл на екрана докато четете за добавяне или премахване на маркер. Списък с възможност за преминаване между маркирани страници се визуализира чрез иконата до бутон Go To в менюто.

Речник

Задържайки пръст върху дума се отваря прозорец, от който може да се сменят функциите от търсене в речника, в Wikipedia или онлайн превод чрез Bing Translator. В зависимост от избраният език на менюто се активират няколко речника по подразбиране. Останалите речници са достъпни за сваляне от облака. Английско-български речник и френско-български речник могат да бъдат добавени чрез копиране на свалените файлове в директория dictionaries на устройството.

Онлайн превод

Функцията позволява превод на думи или цели изречения от текста на избран език. Използва се услугата Bing Translator и изисква връзка с интернет. Поддържа се превод от и на арабски, китайски (традиционен и опростен), датски, нидерландски, английски, финландски, френски, немски, хинди, италиански, японски, корейски, норвежки, португалски, руски, испански, африкаанс, каталонски, суахили, исландски, шведски и уелски.

Индикатор за прогрес

Kindle изчислява на база на скоростта на четене оставащото време до края на текущата глава или до края на книгата. Превключването между режимите става чрез докосване на долния ляв ъгъл на екрана.

Съдържание

Чрез бутона Go To в менюто се отваря съдържанието на четената в момента книга и се дава възможност за преминаване между главите. Също така има възможност за отиване на конкретна локация или страница от книгата.

Търсене

Функцията позволява едновременно търсене в текущата книга, във всички книги на устройството (My items), в библиотеката на Kindle Store, в речника и в Wikipedia.

Нощен режим

Инвертен режим, който прави бялото в черно и обратното. По този начин фона става черен, а текста бял.

Twitter и Goodreads интеграция

Благодарение на вградената Twitter и Goodreads интеграция може да споделяте любимите си пасажи от четената от Вас книга с роднини и приятели.

Поддържани езици

Kindle чете по подразбиране текстове на кирилица, гръцки, японски, китайски, корейски, арабски в допълнение към латиницата. Kindle позволява избор на език за менюто на английски, немски, испански, френски, италиански, японски, нидерландски, португалски, китайски и руски. Независимо от избор на език на интерфейса е възможно добавяне на допълнителна клавиатура на руски, чрез която може да се набира текст на български.

Родителски контрол

Посредством функцията се ограничава достъпа до Kindle Store, свалянето на книги от облака, Goodreads и уеб браузера.

Vocabulary Builder

Тази функция добавя думите, които сте търсили в речника в лесен за достъп списък. Възможност за бързо научаване на думите от списъка посредством флашкарти.

Уеб браузер

Kindle разполага с „експериментален“ уеб браузер. Той с много базови функции и може да се ползва единствено за четене на новини и сваляне на книги без защита. Браузерът разполага и с Article mode, който премахва ненужното съдържание от уеб страницата и прави онлайн четенето значително по-приятно. Поради бавното опресняване на E Ink екраните, браузването е доста бавно и съпроводено с многобройни опреснявания на екрана.

Забележка: Част от функциите работят единствено с книги, закупени от Kindle Store.

Гаранция 2 години

Гаранцията на продукта е 24 месеца.

Окомплектовка

Устройство за четене, кабел USB - microUSB,  гаранционна карта. Устройството е фабрично ново, в неразпечатана оригинална опаковка и нерегистрирано в сайта на Амазон.  

Екран
Вид на екранаE Ink® Carta HD
Размер на екрана6 инча (15,2 см) диагонал
Разделителна способност1072 x 1448 px - 300 ppi
Вградено осветление5 LED диода
Сензорен екранКапацитивен
Характеристики
Операционна системаLinux
Процесор1 GHz
Оперативна памет512 MB
Вградена памет8GB / 32GB вградена
Слот за паметНе
Тегло182 g
ВодоустойчивостДа
Размери167 x 116 x 8.18 mm
Свързаност
Безжична връзкаWi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth
Аудио изходНе
Поддържани формати
Формати за книгиAZW, AZW3, MOBI, PRC, TXT, AAX (аудио книги)
PDF форматPDF без DRM
Формати за изображенияJPEG, GIF, PNG, BMP (с конвертиране)
Други форматиHTML, DOC, DOCX (след конвертиране)
Батерия
Капацитет1500 mAh
Живот на батерията с едно зарежданедо 6 седмици
Функции
Уеб браузърДа
РечнициДа, възможност за добавяне
Подчертаване на текстДа
Водене на бележкиДа
Text-to-SpeechVoiceView (не поддържа български)
Маркиране на страницаДа
Безжично изпращане на съдържаниеДа
CloudДа, 5GB за собствено съдържание
ИгриНе

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.

При версията СЪС специални оферти - Special Offers (SO) се показват реклами като скрийнсейвър в Sleep режим. При четене НЕ СЕ показват реклами на екрана.
При версията БЕЗ специални оферти -  като скрийнсейвър се показват неутрални графики или корицата на последно отваряната книга.